You are here

Log in or register to post comments
jp74xx
jp74xx's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Joined: Feb 3 2020 - 8:22am
Byta ut Förstärkarens skruv kontakter mot nya

Har en Denon Pma 1060 som jag köpte år 1990 och det är ett av många köp som ag aldrig ångrat. Förstärkaren har skruvkontakter som inte är anpassade för banankontakter samt sticket det ut lite så spadar is a no go, har läst lite på nätet om byte av kontakter och för många verkar det gå hur lätt som helst. Jag har öppnat stärkaren för rengöring och även försökt se en bild hur jag ska göra för att byta dessa skruvkontakter. De har snurrat jorden runt och tillbaka och just en pol glappar till ibland och kan inte vara annat än att de är slitna och behöver vård men helst ett totalbyte till nyare model.

Någon som har något tips, är inte direkt bra på att mecka då mitt tålamod är.....Har varit ett antal ggr på Hifi klubben där man kan lämna in sina stärkare för underhåll osv.

Är ävenn väldigt envis så jag skulle vilja kunna fixa det själv, har även en Pma 860 som knastrar i balance knappen men jag tror att lite kontakt spray kan lösa det. Läste om att det är ett vanligt problem på just den modellen samt att det va"jättelätt" att fixa själv, när öppnade huven och såg alla komponenter med olika bokstäver/siffror så skruva jag igen det .
Finns här några genin som kan lösa mitt kontakt problem?? Blir så störd när högtalaren klickar till när jag lyssnar på min musik.

MVH/ Johan

  • X