You are here

Log in or register to post comments
juli
juli's picture
Offline
Last seen: Never ago
Joined: Aug 9 2007 - 9:58am
Phase linear preamplifier 4000 and 400W amplifier

hi, I got an old Phase linear preamplifier 4000 and 400W amplifier and it sounded great till a disturbing noise started appearing each time i was switching it on and off. It seems to me as there should be some kind of fuse between the preAmpl and the speakers?? anyone has experience on that?

Jan Vigne
Jan Vigne's picture
Offline
Last seen: Never ago
Joined: Mar 18 2006 - 12:57pm
Re: Phase linear preamplifier 4000 and 400W amplifier

What kind of noise?

jackfish
jackfish's picture
Offline
Last seen: 9 months 3 weeks ago
Joined: Dec 19 2005 - 2:42pm
Re: Phase linear preamplifier 4000 and 400W amplifier

http://hometown.aol.com/PhaseTek/

Send a short, yet detailed, email to Dean or Ed.
phasetek@aol.com
callab@gte.net

juli
juli's picture
Offline
Last seen: Never ago
Joined: Aug 9 2007 - 9:58am
Re: Phase linear preamplifier 4000 and 400W amplifier

like a huge scratching

Jan Vigne
Jan Vigne's picture
Offline
Last seen: Never ago
Joined: Mar 18 2006 - 12:57pm
Re: Phase linear preamplifier 4000 and 400W amplifier

Take the above advice. A pre amplifier must pass its signal through a power amplifier in order to drive the speakers. There is no place for a fuse between a pre amp and the speakers.

  • X
    Enter your Stereophile.com username.
    Enter the password that accompanies your username.
    Loading