You are here

Log in or register to post comments
edgeh2o
edgeh2o's picture
Offline
Last seen: 2 years 1 month ago
Joined: Jun 3 2012 - 12:41pm
So Frustrated - Do I Need a New Receiver or Video Card?

Hey all, I'm seeking help to a very strange problem.

I've had my HTPC- Intel i7 860, Asus P7P55D, 8GB DDR3, Crucial 256GB M4, Win7, Radeon HD5770 HDMI -> Onkyo TX-SR707 -> Samsung 720p LCD working perfectly for years, never ever had a problem.

I just bought a Sapphire Radeon HD7850 for summertime gaming because I plan on getting a 55" 1080p LED soon. I installed it a couple nights ago, ran 3D Mark 2011, scored great, then played some YouTube videos because friends were over...

and I discovered that in EVERY video I played, the audio would skip, or cut out/drop out for a second (and the receiver would show no audio signal) and then the sound would come back on just like that. Video is not affected.

At first I thought it might have been the Flash hardware acceleration, so I unchecked that. Still cut out. Then I tried a HTML5 video, still cut out. Then I looped music on iTunes, still cut out for a second, about every 2-5 mins. Then I tried Catalyst 12.3, 12.4, 12.5 beta, and 12.6 beta. Still randomly dropped signal for a second in anything I played.

Then I formatted, still same problem. Then I put my HD5770 back in, and viola, everything played perfectly.

Hmmmm, so it is a faulty 7850??? I then put the 7850 in my office comp (Intel E6600, Gigabyte P35-DSL3, 4GB DDR2), and the audio still skipped in everything I played. I put my HD5770 in this computer, and viola, everything plays fine.

-=So it has to be the 7850 right??? I then connected my 7850 HDMI directly to my Samsung LCD INSTEAD of my Onkyo. NO audio drops at all!!!!!!!=-

So is it my receiver or the 7850? I don't want to get a new 7850 only to discover my Onkyo 707 still has the same issue, and I'm hesitant to get a new receiver (although I want to get one that supports 3D for my soon to be new 1080p TV) only to find out that the new one also exhibits the same problem.

What should I do?

jackfish
jackfish's picture
Offline
Last seen: 9 months 2 weeks ago
Joined: Dec 19 2005 - 2:42pm
I'd take it up with the experts over at the forums on

computeraudiophile.com, hometheatershack.com or audioholics.com.

  • X
    Enter your Stereophile.com username.
    Enter the password that accompanies your username.
    Loading