You are here

Log in or register to post comments
MUDSHARK
MUDSHARK's picture
Offline
Last seen: Never ago
Joined: Sep 8 2005 - 5:28pm
Pre-amp Question

I recently purchased a Parasound Halo P-3 Pre-amp. My problem is it intermittently keeps changing the source to Direct-1 from whatever function it was on (Phono, Tape Monitor, Direct-2, etc...). Anyone know of anything that is not a defect that would cause this? I'd hate to ship the unit to an authorized repair facility and be without music for a long time when it was operator error.

Monty
Monty's picture
Offline
Last seen: Never ago
Joined: Sep 16 2005 - 6:55pm
Re: Pre-amp Question

This happens during playback?

Jim Tavegia
Jim Tavegia's picture
Offline
Last seen: Never ago
Joined: Sep 1 2005 - 4:27pm
Re: Pre-amp Question

Call up the dealer or take it to the dealer where you bought it and see if they will give you an exchange. I would also call the manufacturer and ask them if this is a known manufacturing/design glitch. Parasound is a pretty good company and they would want to know about this quickly.

Jeff Wong
Jeff Wong's picture
Offline
Last seen: 3 years 5 months ago
Joined: Sep 6 2005 - 3:28am
Re: Pre-amp Question

Do you hear clicking from within the chassis when it does this? I wonder if there's a faulty relay switch... maybe tied to the remote section if there is one? Just a shot in the dark.

MUDSHARK
MUDSHARK's picture
Offline
Last seen: Never ago
Joined: Sep 8 2005 - 5:28pm
Re: Pre-amp Question

A darned accurate shot. I emailed Parasound. Would you believe their engineers answered and helped me troubleshoot the problem. Turned out to be the remote. When I took the batteries out the problem disappeared. Great service! Parasound is first class all the way.
I'm going to get one of those universal remotes from Harmony to replace the five remotes I have in the Den. In any event the only functions on the pre-amp that I use are volume and mute. I can easily do without if need be.

Thanks everyone

Jeff Wong
Jeff Wong's picture
Offline
Last seen: 3 years 5 months ago
Joined: Sep 6 2005 - 3:28am
Re: Pre-amp Question

Cool beans. I'm glad it worked out to be a relatively pain free solution... beats having to pack up the unit and send it in. Are they going to fix the remote?

eagle
eagle's picture
Offline
Last seen: Never ago
Joined: Sep 12 2005 - 3:28am
Re: Pre-amp Question

lol. I was having intermittant random problems with my system. It turned out it was one of the cats walking over the remote and changing the settings.

It was particularly fun when a cat would stand on the volume up button.

  • X
    Enter your Stereophile.com username.
    Enter the password that accompanies your username.
    Loading