You are here

Log in or register to post comments
JIMV
JIMV's picture
Offline
Last seen: 1 week 6 days ago
Joined: Jan 31 2008 - 1:46pm
4MM DAT playback???

I have an ancient Sony D7 DAT recorder/player. I last used this maybe 10 years ago and have a score of old tapes recorded.

When I put away the tape player, it was clean and operated perfectly. Today I broke it out, plugged in a headphone, powered it up and inserted a tape, pushed play..it read 'load' and then did nothing at all. I also cannot rewind or fast forward the tapes or run a cleaning tape in the unit.

Does anyone remember anything about these things? The owners manual does not say zip about this problem.

In short, it loads fine but does not play at all.

ROLO46
ROLO46's picture
Offline
Last seen: Never ago
Joined: Sep 29 2006 - 10:16am
Re: 4MM DAT playback???

Power up for 24hr
Clean heads
Make sure tape and machine at the same temp/humidity
Play

JIMV
JIMV's picture
Offline
Last seen: 1 week 6 days ago
Joined: Jan 31 2008 - 1:46pm
Re: 4MM DAT playback???

The D7 is a portable, like a walkman but much more sophisticated (and expensive)...I have has it powered up for 24 hours. I cannot clean the heads as the cleaning tape, another 4MM DAT tape, also does not play.

There is no humidity. Every indication is the thing should work. I get the right screens, it loads properly BUT, when loaded and I hit play...it flashes 'load' a half dozen times and goes into stop. It does the same thing on fast forward or rewind....

Most annoying as the thing was barely used, cost a lot, and too old to get fixed...

  • X
    Enter your Stereophile.com username.
    Enter the password that accompanies your username.
    Loading